INFO

Christie Greeve

Geboren en werkzaam in Haarlem.

Om te begrijpen waar mijn inspiratiebronnen liggen zal ik eerst iets over mijzelf vertellen. Sinds jaren ben ik werkzaam als verpleegkundige op een Intensive Care en word nog altijd geraakt door alles wat daar om mij heen gebeurt. Het medische en het sociale deel maken dat ik een mooi beroep heb.

Daarnaast hou ik erg van reizen. Met mijn man en kinderen of alleen zoals ik in 2010 heb gedaan. Ik ben toen 2 maanden in Ghana geweest en heb op een medische post gewerkt.

Het werken met wol en textiel heb ik altijd gedaan, later ben ik ook gaan  tekenen en schilderen. Ik heb schilderlessen gevolgd en ben uiteindelijk de 5jarig opleiding aan de Kunstacademie gaan doen.

Dit leverde mij veel op. Ik ging mijn eigenheid ontdekken en uiteindelijk ben ik afgestudeerd met textiele vormen. Steeds meer kom ik erachter wie ik ben en hoe ik mij in de kunst kan uitdrukken. 

Naast de textiele vormen heb ik ook mijn tekenwerk ontwikkeld. Heldere, verhalende tekeningen, wandelingen in mijn hoofd door ruimtes waar ik ooit geweest ben of waar ik nog wel eens zou willen komen.

 

 Opleiding

- Kunstacademie Haarlem, VAK-opleiding  2006-2012

- Creatieve handvaardigheid StichtingKH -Amsterdam 2004-2006

- Modevakschool, opleiding coupeuse,  1988-1992

 

 

Mijn atelier in Haarlem.